Dette er meg, Lasse Moer, som tester ut en av mine oppfinnelser...

Velkommen til "Byggeplassen"; mine hjemme- og bortesider"! Her vil du finne en del om det ene og andre... Utenom testflyger for egne konstruksjoner - er jeg ellers ved Universitetet i Oslo med arbeid innen lyd og bilde for undervisning og møter, og medieprodusent som her.

Jeg liker å bygge og reparere - og det er jo mye som kan bygges og repareres! Det var noe som begynte i barndommens rike, der bygging/lek med hytter ute i skogen, med også leker av "skogens materialer" hørte med.

Senere kom en interesse for å bygge modellfly. Den gang ble det bygget modellfly fra byggesett, og dette var en meget spennende og utviklende del av dette, med store muligheter for mestringsopplevelser. Nå blir det dessverre ikke fløyet så mange selvbyggede modellfly lenger, og den meget gode modellflybutikken (mere om den under "Fly") som var der i Oslo, med flinke folk på disken til å veilede i kjøpet av stort og smått, er heller ikke der lenger.

Etter hvert utviklet jeg modellfly selv, og de siste "konstruksjonene" har vært 3 papirfly (mere om de også under "Fly"). De flyr ganske så bra, om jeg må si det selv! Kanskje det er noe for deg og dine? Papirfly er en spennende, selvbygd og rimelig inne- og uteleke - og det trenger vi mere av nå!

-

"Å bygge" kan være å bygge på mange måter. Et menneske er et byggverk i sammenheng med et samfunn og kultur som også er et byggverk. Dette byggverket går ikke "automatisk videre" til hver ny generasjon, men hvert menneske og samfunn har og sitt videre "byggeprosjekt" - og et byggverk kan bygges i lang tid - men kan forfalle på meget kortere tid!

Med sten på sten kan et byggverk for en bedre verden bygges videre - for et byggeprosjekt som trenger byggere på mange måter -

- et tre står på førstesiden med solen gjennom grenene - til et sted innover - i lange tankers forståelse - for en bedre verden -

Om vår verdifulle tid: "Vær utålmodig menneske!" av Inger Hagerup (1905-1985)

Sven-Bertil Taube (1934-2022) synger "En sång om frihet", komponert av Mikis Theodorakis.
Poesien: Nobelprisvinner Dimitris Christodoulou (1924-1991) og oversatt av Bo Setterlind (1923-1991).

 

 


Høgåsveien 14, 1352 Kolsås
mob: 90 51 72 01